måndag 11 februari 2013

Samarbetets baksida

Dag 20 #blogg100

Senaste fredag skrev jag om samarbetets fröjder. Det är ju ändå så, som med det mesta, att samarbetet även har sin baksida.

Vi ordnar ofta möten kring enskilda elevers lärande. Möten där fler yrkesgrupper tillsammans med eleven och elevens vårdnadshavare diskuterar kring elevens lärande. Vi försöker hålla deltagarantalet från skolan så lågt som möjligt. Forskning visar nämligen att vårdnadshavare kan uppleva det som otrevligt, om det är många av skolans yrkesgrupper med på liknande möten. Ibland är det ändå svårt att hålla antalet deltagare lågt.

Då står man inför problemet att samordna mötet. Att hitta en tid som passar alla. Det kan minsann vara ett väldigt frustrerande uppdrag. Ibland känns det nästan omöjligt. Vi skickar e-post efter e-post åt varandra och försöker hitta en gemensam tid. Det kräver ibland en ängels tålamod, av alla. Fast jag antar att det är så på andra arbetsplatser också. Det känns skönt varje gång man lyckats hitta den gemensam tiden. Uppdraget slutfört :)


Dagens tips!


Här gäller det att se vad som passar ihop. Passar barn från tre år och uppåt, men även äldre elever. Det är lätt att skapa intressanta diskussioner utgående från bilderna. På baksidan finns ett pussel, som är lite knepigt. Materialet finns på KSR, Kyrkslätts svenska resurscentrum, att lånas till verksamheterna i Kyrkslätt.

5 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera