onsdag 10 april 2013

Workshop med Fronter

Dag 77 #Blogg100

Idag började jag dagen med att att skriva i bloggen #Finnedchat- All about Finnish Education. Det gick faktiskt lättare än jag tänkt mig. Smidigt med WiFi i tåget. 

Sedan steg jag av tåget och tog mig till Fronter workshop i Aulanko. På förmiddagen tyckte jag det mest intressanta var hur man utvecklat Fronters verktyg för prov. Jag har inte använt verktyget för jag har upplevt det som rätt så osmidigt. Idag blev jag ändå smått imponerad. Mycket smidigare och nästan oändligt med möjligheter :) Nu kan jag verkligen rekommendera Fronters verktyg för prov.

Kenneth Vuorinen berättar om Fronters verktyg för prov.

På eftermiddagen jobbade vi Creaza, helt kul, men det har jag tittat på tidigare. Bäst gillade jag möjligheterna som finns i arbete med tankekartor. Det hade jag inte sett förut :) Jag tror vi kunde använda tankekartor mer än vi gör i skolan idag.

  
Jag jobbade med Rödluvan i Creaza.


Det största intrycket gjorde ändå Blackboard Collaborate som kan användas för hemundervisning, flippat klassrum, klassundervisning, samtal och mycket, mycket mer. Hade gärna köpt Blackboard till våra skolor.

Black Collaborate är rena drömmen i ett klassrum där alla har dator.

Så fick vi också information om de nya mallarna för rum i Fronter. Själv har jag jobbat rätt mycket med Frontersidor så det kanske inte gav så mycket. För de nya användarna var det ändå intressant information.

På det stora hela är jag mycket nöjd med dagen. Programmet var bra uppbyggt med fem stationer. Det var uppfriskande med workshops. Extra roligt att vi fick ladda ner apps och prova på programmen. Det ger lite mer smak.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar