tisdag 2 april 2013

Resurscenter i samverkan

Dag 69 #Blogg100

Idag har jag sammanställt agendan för nätverket Resurscenter i samverkan, som sammankommer den 18.4 här hos KSR i Kyrkslätt. Resurscenter i samverkan är en rätt lång titel så jag brukar förkorta den till RIS, så blir det lite enklare :)

RIS är ett nätverk som består av pedagogiska resurscenter i huvudstadsregionen, samt några kommuner som har för avsikt att starta resurscenter. Det finns mer information om RIS sammansättning på KSR´s hemsida.

KSR´s logo består av en fyr. Resurscenter i samverkan har också en egen logo. RIS logo har framtagits med hjälp av Folkhälsans Förbund. Du kan se RIS logo på KSR´s hemsida.

Vi som är aktiva inom RIS träffas regelbundet 3-4 gånger per skolår. Sammankomsterna ordnas i de olika verksamheterna. Då vi möts blir det nästan som ett litet studiebesök.

En stor del av mötestiden brukar gå till nyheter från de olika centren. Det är alltid lika intressant att höra vad som händer på olika håll i Svenskfinland. Avsikten med RIS är ändå att hitta gemensamma hållpunkter som vi kan samarbeta kring; såsom fortbildning, utvecklingsarbete och spjutspetskompetens med mera. Jag hoppas vi kommer fram till något konkret att arbeta kring då vi ses den 18 april. Min personliga åsikt är nämligen att RIS behöver bli mer aktivt och synligt för att motivera sin existens. Så nu får jag jobba för det då vi samlas i KSR´s regi,  eftersom det är min tur att hålla i ordförandeskapet under inkommande möte  :)


1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera