lördag 6 april 2013

Bara jag som är rastlös?

Dag 73 #Blogg100

Idag känns det verkligen som om våren har anlänt. Solen skiner, snön smälter, fiskmåsen skriker och vi har grillat korv ute på terassen. Helt perfekt!

Jag blir ändå alltid lite rastlös varje vår. Och sen då?! Vad ska jag göra nästa höst? Vad, var, vem och hur? Borde jag söka mig vidare? Vidare vart? Det konstigt, jag har samma tankar varje år. Undras om alla andra lärare har samma tankar. Eller är det bara jag som är rastlös?

Nu, då dagen då jag jobbat 20 år som lärare närmar sig känns frågan ännu mer aktuell. Är detta allt? Eller vill jag mer? Det är ju inte så att jag inte trivs eller är omotiverad i mitt nuvarande jobb, men ändå. Borde jag prova på något helt nytt?

Så här års är det en massa tankar som flimrar förbi.


Jag har ett minne av att jag läst att dagens unga kommer att byta yrke cirka tre gånger under sina år ute i arbetslivet. Jag kanske också borde byta, åtminstone en gång. Fast det skall man ju inte skriva om en blogg, elller? Det är ju bara funderingar, undringar, tankar utan verklighets förankring :)

Ibland kan jag verkligen längta tillbaka till Sverige. På våren, dagarna då jag funderar. Det finns så många fler arbetsmöjligheter där. För en pedagog som vill göra något annat, men ändå fortsätta jobba med pedagogik eller didaktik.

För det har jag insett, för länge sedan. Att hur jag än vrider och vänder på mina tankar så är slutsatsen alltid den samma. Jag vill jobba med pedagogik och didaktik. Därför har jag ju också snart fyllt min 20-årskvot som lärare :)

2 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera